Warme, droge voeten in de wintertuin

Klompen blijven droog van binnen als je ze op de teen tegen een muurtje laat leunen..

Sneeuw, regen, vorst. Factoren die we het liefste ver van onze droge warme voeten houden. Dus hebben we laarzen, extra sokken of zelfs bergschoenen klaar staan om in de natte koude maanden toch nog aan de slag te gaan in de tuin, zonder er een verkoudheid aan over te houden. Toch hadden de boeren de vorige eeuw geen last van koude of natte voeten. En dat zonder gore-tex of rubber laarzen. Hoe? Heel eenvoudig. Via de welbekende klompen!

Modieus..?

Hoewel klompen enigszins uit de mode zijn geraakt, zijn ze zeker voor werken in de tuin zeer praktisch. Ze ademen, laten geen water in en beschermen de voet tegen een spade die net op de verkeerde plek de grond in wou duiken. Bij het spitten heb je een stevige afzet (Dus geen schep door je laarszool meer!) en als je dan toch een baksteen laat vallen, zijn je tenen veilig.

Wooden shoes in winter
Klompen. Ook in de winter comfortabel droge & warme voeten

Kopen

Hou bij het kopen er rekening mee dat er verschillende plekken zijn om klompen te kopen. Een aantal tuincetra en bouwmarkten verkoop klompen. Dit zijn kant en klare fabrieks klompen. Beter is het om een traditionele klompenmaker te zoeken. Deze zal de klomp op je voet afstellen. Bij de betere klompenmaker kan je ook een leren bandje aan de binnenkant laten zetten. Zo hangt de klomp aan het leren bandje, op je wreef. Dit is comfortabeler lopen dat de klomp die direct op de wreef hangt. Met een paar dagen loop je op de klompen als nooit te voren, en wil je niets anders meer!

Reageer op dit bericht