Voorjaar?

Kikkervisjes net uit het ei gekomen

De laatste weken was het heerlijk warm voorjaarsweer. Overal toont de natuur de wens om het voorjaar in te duiken, en vol aan het groeien te slaan. De eerste fluitekruid planten staan de bloeien. Bomen hebben dikke knoppen die op breken staan en het onkruid groeit geweldig. (Hou overigens in de gaten dat na regen het onkruid explosief kan groeien!). Zelfs in de vijver is het leven weer begonnen. Goud elritsen die de hele winter onder in de vijver verstopt hebben gezeten laten bij mooi weer de snuit zien. En zelfs de eerste kikkervisjes zijn uit het ei gekomen.

Rababrber komt op

In de groentetuin is het niet anders. Vorige week zijn de vroeg gezaaide tuinbonen opgekomen. Leuk weetje: Door tuinbonen vroeg te zaaien krijg je in de zomer minder bladluizen. De in begin maart gezette uien beginnen nu ook groene neuzen boven de grond te zetten. En ook de knoppen van de rabarber beginnen dik te worden! Hou er bij rabarber rekening mee dat na de langste dag (21 juni) er eigenlijk geen rabarber meer geoogst kan worden, om de plant op krachten te laten komen.

De eerste asperges

Een van de andere planten die opkomen zijn de groene asperges die je ook makkelijk in de tuin kan kweken. Dit is een probleem.. ‘s nachts valt te temperatuur nog regelmatig onder het vriespunt. En Asperges kunnen niet tegen de vorst. Hou dit in de gaten dat in nachten met vorst de aspergeplanten afgedekt zijn met een vliesdoek of aarde. Als je maar een paar planten hebt staan, werken omgekeerde bloempotten ook ideaal als bescherming tegen de vorst.

Geniet van de lente!

Reageer op dit bericht