Koude start van de dag

Vannacht is het kwik weer tot -3 gezonken bij mij in de tuin. Maar .. Volgens de weersverwachtingen is het nu ook wel weer even gedaan met de kou.

In de groentetuin staan bij mij de peultjes, tuinbonen, koriander, rucola en spinazi al boven de grond. Ook de puntjes van de groene asperges kijken boven de aarde uit. En voor de meeste van onze voorjaarskweek is dit soort kou de grens van wat ze prettig vinden.

Ik doe deze tijd van het jaar weinig aan vorst bescherming. Ik heb gemerkt dat dit alleen bij de asperges af en toe tot schade leidt. Mocht je je wel zorgen maken, dan kan je bij de bouwmarkt of in het tuincentrum dun vliesdoek krijgen wat je over het zaaisel kan leggen ‘s avonds. Vergeet het niet weer te verwijderen zodat je zaaisel optimaal kan profiteren van de voorjaarszon.

De pepers, tomaten, pomponen, courgette en komkommers nog niet naar de kas verplaatst. Die staan nog in de vensterbank. Maar .. even de weersverwachting bekijken. Wie weet zet ik ze de komende week wel over naar de kas. Tomaten zouden eigenlijk nu wel in de kas geplant kunnen worden.

Reageer op dit bericht