Snelle verse groentensoep

Klaar voor serveren
Verse groentensoep klaar voor serveren

Midden in de winter. Het is koud buiten. Wat is er dan lekkerder dan een verse kom groentensoep bij de lunch. Deze soep staat in 15 minuten op tafel!

Ingredienten

1 winterwortel
1/2 knolselderij
1 prei
1 kleine ui
1 teentje knoflook
100 gram runder gehakt
1 eetlepel bouillon poeder

Bereiding

Meng het gehakt met een half gesnippert uitje & half fijn gesneden teentje knoflook en het paprika poeder. Na goed kneden opzij zetten.

Gehakt is extra ekker met ui, knoflook en wat paprika poeder.

Snij de wortel, knolselderij en prei in stukjes. (Ringen prei van 1cm dik, wortel zoals je lekker vindt. Knolselderij in kubusjes van 1 cm). Tezamen met de rest van de knoflook en ui in een grote soeppan op het vuur plaatsen, en onder middenhoog vuur met deksel op de pan een minuut of 5 a 10 laten aanstomen / aanbakken. Dan afblussen met 2 liter liefst kokend water. Het geheel weer aan de kook brengen & het bouillonpoeder toevoegen.

Prei, wortel, knolselderij
Groenten klaar om te stomen / aan te bakken

Terwijl je wacht op de groente, rol je van het gehakt kleine balletjes. De balletjes laat je een na de ander in het kokende soepje vallen. Niet te veel tegelijk: De soep moet blijven koken & we willen niet dat de balletjes verkleven. Meng eventueel vermicelli in de soep (een handje lettertjes?). Laat het geheel nog 10 minuten doorkoken en .. Voila. Lekkere groentensoep.

Reageer op dit bericht