![Groentensoep Klaar voor serveren](https://tuinhoekje.nl/wp-content/uploads/2010/12/cp_20101204_0728-300x225.jpg)
Midden in de winter. Het is koud buiten. Wat is er dan lekkerder dan een verse kom groentensoep bij de lunch. Deze soep staat in 15 minuten op tafel!
Ingredienten
1 winterwortel
1/2 knolselderij
1 prei
1 kleine ui
1 teentje knoflook
100 gram runder gehakt
1 eetlepel bouillon poeder
Bereiding
Meng het gehakt met een half gesnippert uitje & half fijn gesneden teentje knoflook en het paprika poeder. Na goed kneden opzij zetten.
![Gehakt met kruiden](https://tuinhoekje.nl/wp-content/uploads/2010/12/cp_20101204_0718-300x225.jpg)
Snij de wortel, knolselderij en prei in stukjes. (Ringen prei van 1cm dik, wortel zoals je lekker vindt. Knolselderij in kubusjes van 1 cm). Tezamen met de rest van de knoflook en ui in een grote soeppan op het vuur plaatsen, en onder middenhoog vuur met deksel op de pan een minuut of 5 a 10 laten aanstomen / aanbakken. Dan afblussen met 2 liter liefst kokend water. Het geheel weer aan de kook brengen & het bouillonpoeder toevoegen.
![Gesneden groente Prei, wortel, knolselderij](https://tuinhoekje.nl/wp-content/uploads/2010/12/cp_20101204_0717-300x225.jpg)
Terwijl je wacht op de groente, rol je van het gehakt kleine balletjes. De balletjes laat je een na de ander in het kokende soepje vallen. Niet te veel tegelijk: De soep moet blijven koken & we willen niet dat de balletjes verkleven. Meng eventueel vermicelli in de soep (een handje lettertjes?). Laat het geheel nog 10 minuten doorkoken en .. Voila. Lekkere groentensoep.