Het voorjaar is aangebroken. De appels in de kelder die er nog over zijn, zijn inmiddels wat zacht. Dus niet zo heel lekker meer als handappel. Maar in de tuin staat de rabarber trots met grote bladeren in de zon. Hierbij een idee om de oude appel en de verse rabarber te combineren tot een lekker tussendoortje, bij de koffie bij voorbeeld.
Ingredienten
Beetje suiker
kaneel
1 of 2 forse rabarber stengels
1 middelgrootte appel
6 blaadjes bladerdeeg
beetje ei of melk
Toebereiding
- Schil de appel en snij in kleine stukjes (1-2cm groot)
- Was de rabarber en snij in smalle plakjes (1/2- 2 cm lang)
- Meng appel, rabarber, een afgestreken eetlepel suiker en een theelepel kaneel door elkaar
- Leg het bladerdeeg uit op een ingevet bakblik (of op bak papier), en
- verdeel de porties appel/rabarer over de 6 plakken
- Smeer de bovenkant in met wat melk of eigeel, en bestrooi met suiker (Dit doe je het beste met het pakketje in de hand, zodat er geen suiker op het bakblik komt. Dit scheelt bij de afwas).
- Bak het geheel 20-25 minuten tot goudbruin bij 200 graden
Vouw het bladerdeeg over de diagonaal dubbel. De rand van het bladerdeeg smeer je in met wat melk en druk je goed op de onderliggende rand vast