Papaver Orientale

Papaver Orientale in bloei

Papaver Orientale

Deze papaver is een vaste plant, welke diepe wortels maakt. Qua standplaats stelt de plant weinig eisen, zolang het maar in de volle zon is. Hoe meer zon, des te rijker de bloei. Deze bloemen -in kleur varierend van zachte pastel tinten tot bloedrood- verschijnen in het late voorjaar (Of, bij warm weer, al in de loop van mei).

Papaver knop halfopen

Verplanten vinden de papavers niet fijn. Als je het toch moet doen, doe het dan in het vroege voorjaar, net voor de groei begint (begin maart). Na het verplaatsen is de kans groot dat ook op de oude plek weer een papaver opkomt: De kleinste stukjes achtergebleven wortel zijn vaak al levensvatbaar.

De planten kan je goed vermeerderen via de wortel/scheuren: De plant maakt een bos met scheuten, waar vele wortels aan zitten. Neem in het najaar een dikke wortel af, en plaats deze op de nieuwe plek, welke goed doorlatend moet zijn. In het voorjaar zal hier de papver uit op komen.

Na de bloei zal de plant al snel verwelken, en zich compleet in de grond terug trekken. Snij het dode loof weg, zodat na enkele weken de nieuwe bladtooi makkelijk in het licht kan komen. In mooie jaren kan je dan verrast worden door een tweede bloei in September.

Reageer op dit bericht