Koriander

Coriandrum sativum

Koriander. De een vind het heerlijk. De ander verafschuwt het. Feit is, het is een kruid wat onmisbaar is in vele gerechten, met name uit de indische & arabische hoek. Wat minder bekend is, is dat dit kruid erg gemakkelijk thuis in de vensterbank of in de tuin te kweken is, en zelfs prachtige schermbloemen voort kan brengen.

Zelf kweken

Zodra de dagtemperatuur boven de 10 graden komt, kan je koriander buiten zaaien. Dat betekent in de praktijk dat je al in de loop van maart, tot aan het einde van de zomer, Koriander in de eigen tuin kan kweken. Het is een zeer makkelijke plant, welke enkele weken na het zaaien (zaden 2cm diep, op 2cm onderlinge afstand in de grond plaatsen, op een zonnige plek) staan de zaailingen boven de grond.

Je kan de plantjes als geheel uit de grond trekken en fijn snijden voor bv curry. Maar je kan ook besluiten om de plant zelf te laten staan en alleen de blaadjes te oogsten. Let wel op: In de zomer is de kans groot dat de plant doorschiet, en gaat bloeien. Dit is niet erg; Je kan ok de bloemen perfect gebruiken in salades ed. Lekker met een frisse koriander smaak

Reageer op dit bericht