Het vroege zaaisoen onder glas is begonnen. Nu spinazie zaaien.

Het voorjaar komt er aan. Het duurt nog wel even, maar in de kas is het te merken. Daarom is het nu het seizoen om in de kast te gaan zaaien. Als je nog geen knoflook hebt staan, kan je die nu nog zetten. Maar ook spinazie kan gezaaid worden.

Spinazie groeit vooral goed op de lichtere zandgronden. In de zomer schiet het snel door en is daarom vooral geschikt voor het voorjaar en de najaarsteelt. Voor mijn gevoel schiet het sneller als je te weinig water geeft. Laat het bed dus niet uitdrogen. De vroege teelt onder glas is nu van start gegaan. Zaai op een moment dat een week mooi zonnig weer wordt verwacht. Dit kan op rijen 10cm uit elkaar, of los gestrooid. Zorg ervoor dat je het zaad onder een dun laagje grond gezaaid hebt, en hou vochtig. Bij mooi zonnig weer is het zo warm in de kas of koude bak dat het kiemen in een week zichtbaar moet zijn. Oogstklaar rond midden april.

Je oogst spinazie als jonge plant, of per blad. Wat je makkelijk vindt. Zelf haal ik de hele plant in een keer weg, was de plant & verwerk als geheel.

Eet smakelijk.

Reageer op dit bericht