Peultjes in de kas

WinterZaaien

Het is nog koud buiten. Sneeuw elke nacht. Overdag maar een paar graden boven nul. Maar de mensen die een koude kas hebben staan weten: Er is maar een beetje zon nodig om de temperatuur in de kas flink te laten stijgen. Daarom staan op dit moment de knoflook planten al flink boven de grond. Vorige week heb ik spinazie gezaaid. En vandaag was het tijd voor de peultjes.

ik heb een paar dagen geleden de zaden in een kleine cm water te weken gelegd. Met een stukje huishoudfolie over het schaaltje, hup op de verwarming. Vandaag hadden de meeste zaden een kiemwortel van een goede centimeter lang. Tijd om ze uit te zaaien.

Als experiment heb ik mijn camera op een statief gezet, en een klein filmpje gemaakt. Als jullie dit leuk vinden, zal ik in de toekomst wat vaker een kort filmpje maken van zaaien, snoeien, opbinden, oogsten etc.

Reageer op dit bericht